Buslijn 361 in Outgaarden blijft behouden: enkelrichting in twee straten vanaf januari

3 december 2021 | 16u10 | Gepost door christian.henn…
Buslijn 361 aan het kapelletje

Er is een oplossing gevonden voor de busverbinding Outgaarden. Het Lokaal bestuur Hoegaarden heeft beslist om in te staan voor de financiering. Vanaf januari 2022 wordt een nieuwe verkeersregeling ingezet als proef.

Outgaarden Kapelleke (foto)  is al jarenlang het keerpunt voor de bussen van De Lijn. Niet elk type bus kan hier echter veilig omkeren. Om dat probleem op te lossen zal het omkeren binnenkort gebeuren ter hoogte van de kerk. Bussen die in Outgaarden toekomen zullen via de Korenstraat en Meisjesschoolstraat tot Outgaarden kerk rijden en daar vertrek- en eindhalte bedienen.

De Korenstraat en Meisjesschoolstraat worden éénrichtingstraten om het verkeer vlot te laten verlopen. Ook het schuilhuisje zal verplaatst worden. Dankzij deze aanpassing en een financiering vanuit de gemeente, is een buslijn in Outgaarden de komende jaren gegarandeerd. Dat werd eerder dit jaar eenparig beslist door de gemeenteraad.

Elke schooldag zal er rond 7.30 uur een rit vertrekken aan halte Outgaarden Kerk. Op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag zal er in Tienen rond 16.30 uur een rit terug naar Outgaarden zijn. Op woensdag om 12u15. De werkelijke uren kunnen nog een paar minuten afwijken. Deze proefopzet zal vanaf januari 2022 in voege gaan.

Lees meer over