Kauterhof bij goed weer klaar voor bouwverlof van december: dan weer verbinding Hoegaarden-Hauthem

7 december 2021 | 15u35 | Gepost door christian.henn…
Benedenstuk Kauterhof

Door de werken aan de Kauterhof, de kasseihelling tussen Hoegaarden en Hauthem, is de doorgang naar Hauthem en uiteraard ook Meldert al sinds dit voorjaar onderbroken. Als het weer meezit wordt de planning gerespecteerd en zal alles klaar zijn voor Kerstmis.

“Bij goed weer wordt er morgen beton gelegd in het onderste stuk. Op 13 december is het leggen van asfalt gepland in het bovenstuk, evenals de aanleg van voetpaden in het middenstuk. Men is nog volop kasseien aan het leggen. Als het weer meezit hebben de kasseiers aan het einde van deze week gedaan. Dan moet ook nog de aansluiting beneden gemaakt worden en in het bovenstuk komt nog het fietspad in klinkers. Alles zou moeten klaar zijn tegen 22 december”, zegt burgemeester Jean-Pierre Taverniers.

Lees verder onder de foto

Betonmolens
Betonmolens in de wachtrij

Betonmolens

Hoegaarden werd vorige nacht opgeschrikt door het gedaver van betonmolens. “Dat heeft niets te maken met de werken aan de Kauterhof. Ze zijn evenwel de plateaus aan het gieten voor de appartementen aan het Frans Huonplein, onderaan de Kauterhof. De betonwagens rijden ook ’s nachts, omdat ze afhankelijk zijn van het weer. Ze hebben toelating verkregen om ’s nachts te werken en de buurtbewoners werden verwittigd”, aldus de burgemeester.

Lees meer over