Werken schieten heel goed op, miserie bijna voorbij

24 augustus 2022 | 14u14 | Gepost door rik.poulman@te…
Heerbaan in Miskom

De ingrijpende rioleringswerken in Kersbeek-Miskom naderen hun einde, maar het omleidingsleed voor buurtbewoners en passanten is nog lang niet voorbij.

Over een afstand van ca. 6 km werd in april vorig jaar op de Heerbaan en in Miskom-Dorp een gescheiden rioolstelsel, een volledig nieuw wegdek in asfalt en nieuwe fietspaden aangelegd. De werken hadden een grote impact op de bewoners van de Heerbaan en Miskom-Dorp, en op het doorgaand verkeer.

“Omdat wij weinig alternatieven hebben, gebeurde de lokale ontsluiting vaak via kleine zijstraten die eigenlijk niet geschikt zijn voor extra verkeer”, zegt burgemeester Mollu. “De aannemer heeft, ondanks enkele onvoorziene meerwerken, de vooropgestelde planning heel goed gerespecteerd en zit zelfs wat voor op schema. De riolering werd nog voor het bouwverlof overal aangelegd en onmiddellijk na het bouwverlof is men op de Heerbaan in Kersbeek gestart met de aanleg van de laatste kilometers fietspad. Op 1 september wordt ook op dit laatste gedeelte tussen Terbeck en Kersbeek-Dorp de onderlaag asfalt gelegd waardoor bewoners terug een propere weg hebben”.

Onvoorzien

Die onderlaag asfalt betekent nog niet het einde van de omleidingen voor doorgaand verkeer. Om zo weinig mogelijk hinder te veroorzaken voor de directe omwonenden, werd er in fases gewerkt. Vanaf september tot het najaar worden alle putdeksels op de Heerbaan en op Miskom-Dorp nog opgehaald, worden de bermen verder afgewerkt, de toplaag asfalt aangebracht en markeringen en de signalisatie geplaatst. Tot zolang blijven de huidige omleidingen gelden.

Mollu: “Tijdens de werken bleek bovendien dat de inkokering van zowel de Winterbeek, Kapellebeek, als de Kattebeek onder de Heerbaan in slechte staat te zijn. Daarom hebben we beslist om ze meteen ook te vernieuwen. Indien alles blijft verlopen zoals voorzien, kunnen wij de straten tegen begin december van dit jaar openstellen, terwijl dat oorspronkelijk pas voorzien was in het voorjaar.”

Het gaat hier over een investering van bijna € 8 miljoen, waarvan 80 % wordt gesubsidieerd.

Lees meer over