Eén parkeerplaats voor kort parkeren in de Kerkstraat: let wel op het juiste gebruik van de parkeerschijf

28 februari 2022 | 11u21 | Gepost door christian.henn…
Kort parkeren in de Kerkstraat

Sinds het parkeerverbod in de Kerkstraat tussen het Gendarmerieplein en de Attenhovenstraat (Foto Google) in Landen in september 2019 werd ingevoerd, hebben klanten van de plaatselijke supermarkt nog maar weinig parkeergelegenheid in de buurt. Vandaar de beslissing om één parkeerplaats voor kort parkeren in te voeren

Omdat de klanten van de supermarkt veelal snel in en uit de winkel gaan, laten zij dan dikwijls hun wagen achter waar een parkeerverbod geldt in plaats van verderop parking te zoeken. Ook het preventief werken met het bord ‘foutief parkeren is een boete riskeren’ bracht weinig soelaas.

Daarom werd op het college van burgemeester en schepenen in januari beslist om kort parkeren in te voeren op de eerste parkeerplaats komende van de Tiensestraat. Het gebruik van de schijf is op deze parkeerplaats verplicht van 9 uur tot 18 uur, op de werkdagen en voor een maximumduur van 30 minuten. De bestuurder moet de pijl van de parkeerschijf op het streepje plaatsen dat volgt op het tijdstip van aankomst. Het voertuig moet de parkeerplaats verlaten hebben uiterlijk bij het verstrijken van de vergunde parkeerduur. De politie zal hier toezicht op doen.

De technische dienst van de stad zal op maandag 7 maart de borden aanbrengen. Dinsdag 8 maart gaat het kort parkeren in voege op deze plaats.

Lees meer over