Zoutpoortje in Landen opgesmukt met graffiti

Stad Landen

In Landen prijkt op één van de muren van het Zoutpoortje aan de Staakweg achter Walsbets sinds kort een nieuw kunstwerk. Een graffiti-artiest toverde er twee veldleeuweriken op de muur. Het project kadert in een groter geheel waarbij in achttien Oost-Brabantse gemeenten en steden graffiti- en muurkunstenaars aan de slag mochten gaan. 

“In het kader van het bovenlokaal cultuurproject ‘Boeren’ werd Landen mee geselecteerd voor een muurschilderingproject. In samenwerking met INFRABEL werd het Zoutpoortje gekozen als toffe locatie en ik ben héél gelukkig met het fantastische resultaat”, licht schepen van Cultuur Gary Peeters (cd&v) toe. 

De tekening stelt twee opvliegende veldleeuweriken voor, die in de velden langs de spoorweg hun thuis hebben. “Vanuit de insteek van de omliggende akkers en navraag bij Natuurpunt en de cultuurdienst van Landen koos ik voor deze vogels. Hun aantal gaat achteruit en Landen onderneemt zelf samen met verschillende organisaties en landbouwers pogingen om deze populatie terug te doen groeien”, verduidelijkt kunstenares Stina De Roeck haar keuze. 

In buurgemeente Linter verscheen recent ook al een muurschildering van Vermeers ‘Melkmeisje’. 

Graffiti