Ook in Landen deel je voortaan een auto

Landen

Voortaan kan je in Landen ook een auto lenen. Schepen Gerty Lintermans (cd&v) gaf het startschot voor de lancering van cambio autodelen in de stad, dat is een flexibele formule waarbij op twee verschillende locaties dag en nacht auto’s klaar staan voor de gebruikers (zowel particulieren als organisaties en bedrijven).

"Wie bij cambio aangesloten is, kan een auto reserveren voor de periode dat hij/zij er één wil, op het moment dat hem/haar het best uitkomt. De gebruiker betaalt in functie van het gebruik (tijd en kilometers). Het systeem is interessant voor wie minder dan 11.000 km per jaar met de wagen rijdt.  Brandstof, pechverhelping en verzekering zijn in de prijs inbegrepen. Intussen maken meer dan 65.000 mensen in ons land gebruik van de formule”, zegt Geert Gisquière van cambio autodelen Vlaanderen.

De wagens die gedeeld worden staan op het Stationsplein en op de parking achter het stadhuis. “Er wordt gestart met vier volledig elektrische deelwagens, de bedoeling is het aanbod verder uit te breiden in functie van het gebruik. De stad ondersteunt deze dienst. Het initiatief komt immers tegemoet aan de lokale parkeerdruk en draagt mee een steentje bij tot een verminderde milieubelasting” ,vult schepen Lintermans aan.

Ook schepen van Leefmilieu en Duurzaamheid Saartje Leven (L’anders) is blij met het initiatief. “Mensen die geen (tweede) wagen bezitten hebben zowel ecologisch als ruimtelijk een kleinere voetafdruk, wie carpoolt naar zijn werk zorgt voor een vlotter verkeer en mensen die autodelen kiezen vaker voor zachte vervoersmodi. Bovendien zijn er minder wagens nodig om aan de totale mobiliteitsbehoefte te voldoen.”

Gebruikers betalen een maandelijks abonnement van 4, 8 of 22 euro, naargelang de formule die ze kiezen en betalen daarna in functie van hun gebruik. In samenwerking met de stad biedt de initiatiefnemer een proefaanbod aan waarbij je geen instapkosten betaalt. Wanneer je inschrijft moet je de kortingcode Landendeelt2023 gebruiken maar die geldt alleen voor inwoners van de stad.

Op dinsdag 12 september is er nog een infomoment om 19.30 uur in de raadzaal van het stadhuis, je hiervoor inschrijven doe je via cambio.be/landen.

Lees gratis verder in onze app

Download gratis onze app om dit artikel verder te kunnen lezen,
beschikbaar voor Android en iOS.

Download in de App Store Ontdek het op Google Play

Lees meer over