Aanleg gescheiden riolering in aantal straten en meer werken op til, Viaductstraat afgesloten tot einde van het jaar

Tienen

Begin augustus gaan de werken voor de afkoppeling van de Oude Mene in Tienen van start. De stad maakt van de gelegenheid gebruik om de wegen en voetpaden in de aanpalende straten deels te vernieuwen. De Viaductstraat zal tijdens de werken afgesloten zijn voor het verkeer.

In augustus wordt het project ‘Afkoppeling Oude Mene’ opgestart. Het project van Fluvius en de stad Tienen omvat de aanleg van een gescheiden riolering in de Biezenstraat, Viaductstraat, Grijpenveldstraat en een klein gedeelte van de Tramstraat. Hierdoor zal het afvalwater afgevoerd worden naar een waterzuiveringsinstallatie, wat de waterkwaliteit van de waterloop sterk moet verbeteren.

In bovengenoemde straten wordt ook de rijweg en de voetpaden deels vernieuwd en langs de Oude Mene wordt een verlicht fiets- en wandelpad aangelegd. De Viaductstraat wordt ingericht als fietsstraat en zal in de toekomst deel uitmaken van een functionele fietsroute. Dit gebeurt in twee fases met de steun van de provincie Vlaams- Brabant.

De Viaducstraat wordt vanaf dinsdag 1 augustus tot eind december afgesloten voor alle doorgaand verkeer. Een omleiding wordt voorzien via Groot Overlaar, de Westelijke Ring en de Grijpenlaan. In de loop van het voorjaar start vervolgens de tweede fase van de heraanleg van de Viaductstraat. Deze werken zullen vermoedelijk eind september ’24 afgerond worden.

Meer gedetailleerde info is terug te vinden op www.tienen.be/oude-mene.

Lees gratis verder in onze app

Download gratis onze app om dit artikel verder te kunnen lezen,
beschikbaar voor Android en iOS.

Download in de App Store Ontdek het op Google Play

Lees meer over