Aarschotsesteenweg weer open in beide richtingen, fietsers hebben comfortabeler fietspad

20 juni 2022 | 17u18 | Gepost door rik.poulman@te…
Een mobiele fietsenmaker nam de tijd om enkele herstellingen uit te voeren. Beeld: Agentschap Wegen en Verkeer

De werken aan beide fietspaden langs de Aarschotsesteenweg zijn achter de rug. Dat mocht vandaar worden gevierd met een klein feestje. Wegen en Verkeer verwelkomde fietsers op de vernieuwde fietspaden in Tienen met koffie en een mobiele fietsenmaker.

Fietsers die de Aarschotsesteenweg gebruiken voor hun verplaatsingen tussen Binkom / Sint-Pieters-Vissenaken en Tienen ondervinden sinds 17 mei iets meer comfort op de laatste anderhalve kilometer. Op het stuk tussen het kruispunt van de Deken Rochettelaan en de vesten heeft het Agentschap Wegen en Verkeer de afgelopen weken de klinkers vervangen door een vlakke verharding in asfalt. De werfleider van Wegen en Verkeer was bij de opening van het fietspad aanwezig om de fietsende schoolkinderen en pendelaars letterlijk een duwtje in de rug te geven. Het agentschap trakteerde de fietsers op koffie en op een gezonde versnapering, en huurde voor de gelegenheid ook een mobiele fietsenmaker in.

Lees verder onder de foto
nieuw fietspad

De werken op de Aarschotsesteenweg startten op 2 mei. Het autoverkeer richting Tienen werd al die tijd omgeleid via de Leuvenselaan. Sinds 17 juni kunnen die automobilisten de rijweg weer in de beide richtingen gebruiken. Kevin Marvin, werfleider van Wegen en Verkeer, was aanwezig om de fietsers een duwtje te geven en om de buren te bedanken voor hun geduld tijdens de werken: “De aannemer heeft hier op enkele weken tijd het fietspad een nieuwe verharding in asfalt gegeven. Het is leuk om met eigen ogen te zien hoeveel schoolkinderen en pendelaars nu van een comfortabel fietspad kunnen genieten. Voor ons is dit ook een gelegenheid om de buren te bedanken voor hun geduld tijdens de werken.”

Dit jaar voorziet minister Peeters terug een fors investeringsbudget voor veilige en comfortabele fietsinfrastructuur. “Specifiek gaat er in 2022 maar liefst 328 miljoen euro naar fietsinfrastructuur. Zo krijgt het fietsnetwerk in Vlaanderen meer vorm en wordt fietsen veiliger en comfortabeler, zodat morgen nog meer mensen voor de fiets kiezen", besluit de minister.

Lees meer over