Alweer een wegverzakking in Tienen

25 mei 2022 | 17u36 | Gepost door rik.poulman@te…
Liefdestraat Tienen

In Tienen moet je de komende dagen op verschillende plaatsen omrijden. Zo is de Liefdestraat nog tot vrijdag 27 mei afgesloten voor de herstelling van een wegverzakking.

De jongste tijd komen wegverzakkingen wel meer aan het licht in verschillende straten. In de Liefdestraat ging het op het eerste zicht een lichte verzakking. Een tijdelijke nadar verhinderde ongelukken. Om het probleem op te lossen, moest de aannemer wel drie meter diep graven. De Liefdestraat is op sommige momenten wel een vrij drukke weg om de stad te verlaten. Het was dus wel een goed idee om de herstelling tijdens een korte werkweek te laten uitvoeren.

Er worden de komende dagen nog meer straten afgesloten. Dat is onder meer het geval met de Oude Heerweg in Hakendover op maandag 30 en dinsdag 31 mei, vanaf het kruispunt met de Hollestraat tot het kruispunt met het Schoolpad voor het uitvoeren van nutswerken.

Daarnaast kan je van maandag 30 mei tot vrijdag 3 juni niet langs de Verlatstraat. Die wordt afgesloten voor het uitvoeren van herstellingswerken aan het wegdek. Een omleiding is voorzien via de Astridvest/Avendorenstraat/IJzerenwegstraat/Vierde Lansierslaan. Nutswerken worden dan weer uitgevoerd woensdag 1 tot donderdag 2 juni in de Oude Weg in Bost. De straat wordt vanaf het kruispunt met de Hannuitsesteenweg tot het kruispunt met de Potstraat afgesloten.

Buurtfeest

Voor de organisatie van een buurtfeest in Grimde wordt het plein achter de kerk parkeer- en verkeersvrij gemaakt van vrijdag 3 tot zondag 6 juni. De paaltjes voor de kerk ter hoogte van de Aandorenstraat worden weggenomen om de Kerkstraat bereikbaar te maken. Voor de organisatie van ‘De Wijsneus speelt op straat’ wordt de Lindebaan in Oplinter vanaf het kruispunt met de Oplintersesteenweg tot het kruispunt met de Kleine Baan afgesloten op maandag 30 mei van 8.30 tot 15.30 uur.

Nog dit: voor een verhuis zal de Broekstraat ter hoogte van huisnummer 22 op donderdag 2 juni van 12 tot 18 uur afgesloten worden. Voor plaatselijk verkeer wordt er tweerichtingsverkeer ingevoerd in de Broekstraat en de Peperstraat. Op de Wolmarkt wordt de rijrichting omgekeerd zodat het verkeer komende van de Peperstraat en de Minderbroedersstraat nog weg kan via de Veemarkt.

Lees meer over