Buurtbewoners zien aanleg padelvelden niet zitten

Filip verzet zich tegen de komst padelvelden in de Kastelweg

Buurtbewoners houden in de Kastelweg in Tienen hun hart vast voor de eventuele aanleg van padelvelden aan het einde van de straat. “Als dit project er komt, is het gedaan met onze rust”, zegt Filip Calders (38) die in de straat woont, net naast de plek waar de velden zouden worden aangelegd.

Filip woont er, samen met zijn vriendin en 2 dochters, intussen al 5 jaar.

“Ik hoorde van enkele buren dat de eigenaars van het veld naast ons waren langsgekomen met de mededeling of ze een padelveld zagen zitten. Ook zij waren niet gewonnen voor het idee, net als wij. We hebben dit huis net gekocht omwille van het feit dat het hier kalm is. Als directeur van een crèche kan ik die rust na mijn uren goed gebruiken. Als er hier constant auto’s op en af gaan rijden, wat deze speelstraat trouwens niet aankan, zal het gedaan zijn met die rust. Mijn dochters slapen ook net aan de kant waar de velden zouden komen. Net achter de voorziene plek voor de padelvelden deden we veel inspanningen om de natuur te versterken. We hebben er 2 natuurvijvers uitgegraven en ik plaatste er bijenkasten en fruitboompjes. Er lopen daar ook 2 hangbuikzwijntjes rond. Het is kortom een oase van rust maar dat zal dus ook niet meer zo zijn als die padelvelden er komen.”

Oude stortplaats?

Filip vreest ook dat de locatie vroeger weleens zou kunnen gediend hebben als stortplaats “Als mijn zwijntjes daar liggen te graven komen er namelijk voorwerpen boven zoals oud glas en oude keramiek. Ik geloof sterk in onze democratie en als ik zie hoeveel mensen hier toch een negatieve mening hebben over het project, ben ik hoopvol dat de stad ook naar ons zal luisteren.”

Te vroeg om te oordelen

Volgens schepen van Ruimtelijke Ordening en Financiën Bram Delvaux (Blauw-wit) werd er voorlopig geen vergunningsaanvraag ingediend. “Pas wanneer dat gebeurt, kunnen we het dossier bekijken en een uitspraak doen. Eens alles binnen is, kunnen bewoners ook eventuele bezwaren indienen. Voorlopig is het te vroeg om hierover te oordelen.”

Lees gratis verder in onze app

Download gratis onze app om dit artikel verder te kunnen lezen,
beschikbaar voor Android en iOS.

Download in de App Store Ontdek het op Google Play