Fietspaden langs Aarschotsesteenweg in Tienen krijgen opknapbeurt

25 April 2022 | 09u21 | Gepost door rik.poulman@te…
Aarschotsesteenweg

Wegen en Verkeer werkt vanaf maandag 2 mei op de Aarschotsesteenweg (N223) in Tienen. De fietspaden worden er grondig onder handen genomen.

Die fietspaden liggen er vandaag niet goed bij. De klinkers langs beide kanten van de weg worden over een afstand van anderhalve kilometer vervangen door een comfortabele laag asfalt tussen de Deken Rochettestraat en de Breisemstraat. Ter hoogte van de zijstraten worden de bruuske overgangen netjes vlak gemaakt en komt er opvallende rode asfalt. De werken duren ongeveer 6 weken. Al die tijd moet het verkeer richting Tienen omrijden via de Kumtichstraat en de Leuvenselaan (N3). Bij elk project van Wegen en Verkeer is asfalt voortaan de eerste keuze qua materiaal. Ook hier in Tienen.

De werken starten op maandag 2 mei en duren ongeveer anderhalve maand, tot midden juni. Eerst werkt de aannemer 3 weken op de weghelft richting Aarschot, daarna is de overkant aan de beurt. Voor fietsers is er geen omleiding. Aan één kant van de weg wordt het fietspad ingericht als een dubbelrichtingsfietspad, zodat fietsers veilig voorbij de werken kunnen rijden. De buslijnen 485, 585 en 685 ondervinden ook hinder. Klanten informeren zich best via www.delijn.be/routeplanner om na te gaan welke haltes nog wel bediend worden.

Lees meer over