Fifty One Club schenkt 10.000 euro aan Scouts De Hinde voor restauratie nieuw onderkomen

scouts de hinde

Fifty One Club Tienen schenkt 10.000 euro aan Scouts FOS 213 De Hinde. Ze willen de jeugdbeweging hiermee financieel steunen want de groep moest eerder hun lokalen verlaten en elders een nieuw onderkomen zoeken en daar gaan een aantal kosten mee gepaard.

 

“De scoutsleden, ze zijn met een 200-tal, leefden lange tijd in onzekerheid omdat ze na twintig jaar hun vorige locatie moesten verlaten. Ze gingen echter niet bij de pakken neerzitten en gingen samen met de stad op zoek naar een nieuwe locatie. Het werd een intensief traject, maar ze zijn nu zeer tevreden met het eindresultaat”, luidt het bij de initiatiefnemers. 

De nieuwe lokalen bevinden zich op de Cinex-site in de Kapucijnenstraat en zijn eigendom van de Kerkfabriek St-Germanus. “ Dankzij een huurcontract en later een erfpachtconstructie met de stad Tienen is deze nieuwe thuis verzekerd voor de komende generaties.”

De club schenkt de cheque als financiële steun voor de renovatie en de verbouwing van de nieuwe lokalen en voor de aankoop van enkele zeecontainers om het spel- en kampmateriaal in op te slaan.

“Wij zijn zeer verheugd dat we ons steentje hebben kunnen bijdragen aan dit opbouwproject. We wensen alle huidige en toekomstige leden het allerbeste toe met hun prachtige en zinvolle jeugdwerking.”

Lees meer over