Gaat lang afgesloten Mulkstraat in Tienen weer open voor alle verkeer?

29 April 2022 | 09u40 | Gepost door rik.poulman@te…
Ruimte zat onder de spoorbrug, maar verderop is de Mulkstraat te smal. Of toch niet?

De gewestweg tussen Tienen en Hoegaarden (N221) wordt vanaf de brug onder de E40 overgedragen aan de stad. Dat biedt een aantal opportuniteiten. “Naast een veilige fietsverbinding met Hoegaarden, kunnen wij ook een vlotte doorgang naar de stad realiseren door de Mulkstraat terug open te stellen voor alle verkeer”, suggereert de oppositie.

Door de invalsweg naar de E40 is de vroegere steenweg op Hoegaarden al lange tijd niet meer de belangrijkste verbindingsweg tussen de stad en de biergemeente. Er is nu een akkoord tussen Tienen en het Vlaams gewest om de N221 over te dragen aan de stad. Alle partijen binnen de gemeenteraad vinden dit een goede zaak, want hiermee kan de stad zelf een aantal beslissingen nemen in het belang van haar inwoners. Zo is er al langer vraag naar een rechtstreekse veilige fietsverbinding tussen de twee gemeenten.

Oppositiepartij Tienen Vooruit! dringt er nu op aan om de doorgang in de Mulkstraat onder de spoorwegbrug terug open te stellen voor alle verkeer. Inwoners van Hoegaarden, maar ook van de wijk Nieuw Overlaar willen al langer via deze straat rechtstreeks naar het centrum van de stad kunnen rijden. “Meteen zou ook de verwaarloosde omgeving achter warenhuis Delhaize kunnen gesaneerd worden”, suggereert raadslid Jos Mombaers.

Schepen van Infrastructuur Tom Roovers ziet nog meer opportuniteiten, maar wijst ook op de beperkte breedte van de Mulkstraat. Of en onder welke voorwaarden de straat terug open kan, moet nog grondig worden bekeken.

Meer over dit onderwerk kunt u lezen in Passe Partout van 11 mei.

Lees meer over