Lang aanschuiven op de vesten in Tienen, werken duren nog drie dagen

26 April 2022 | 17u11 | Gepost door rik.poulman@te…
De tijdelijke flessenhals aan de Kabbeeksepoort stond niet aangekondigd.

Het was aanschuiven voor honderden automobilisten op dinsdag 26 april aan de vesten in Tienen. Openbare werken, ook al werden ze vooraf aangekondigd, zorgden er voor heel wat problemen. De signalisatie was niet meteen ideaal. Ook de komende drie dagen wordt er nog gewerkt, afwachten of dit voor nog meer problemen gaat zorgen. 

Nog tot vrijdag 29 april wordt er over de hele breedte van de Diestsesteenweg nieuwe asfalt gelegd. Bijkomend vernieuwt de aannemer ook beide linkse afslagstroken op de Albertvest en de Kabbeekvest richting Diestsesteenweg. Ter hoogte van die afslagstroken is de rijbaan tijdens de werken teruggebracht tot één rijstrook, een gegeven dat niet in de communicatie vermeld stond.

Lees verder onder de foto
Oplintersepoort
Vanaf de Oplintersepoort ging het tergend langzaam richting Kabbeeksepoort

Dat de werken lange files met zich zouden meebrengen was voorspelbaar. Een betere en vooral tijdige signalisatie zou heel wat automobilisten een pak extra ergernis hebben bespaard. De afsluiting van de Diestsesteenweg staat alleen aangeduid op de Albertvest en de Kabbeekvest. Indien die ook al zou aangekondigd zijn in de Withuisstraat, dan kon het verkeer met bestemming richting Diest meteen al de Aarschotsesteenweg nemen. Eenzelfde situatie doet zich voor op de Sliksteenvest waar al evenmin een aanduiding staat en waar men zou kunnen uitwijken langs de Oplintersesteenweg.

Het resultaat laat zich raden. Voor iedereen op de vesten was het lang aanschuiven en een opkomende ergernis onderdrukken voor wie de Diestsesteenweg op wilde. Wie er de komende dagen echt niet moet zijn blijft er beter weg, zoekt een andere weg of een ander vervoermiddel dan zijn auto.

Lees meer over