Maken bussen De Lijn rechtsomkeer op Grote Markt Tienen?

1 April 2022 | 08u18 | Gepost door rik.poulman@te…
Goed idee om bussen hier rechtsomkeer te laten maken?

Deelnemen aan een reflexiegroep over het verkeerscirculatieplan Tienen, kan je confronteren met merkwaardige denkpistes. Dat ondervond oppositieraadslid Christophe Hendrickx (Tienen Vooruit!). Wat zou jij zoal denken van een voorstel om bussen van De Lijn tot aan de parking Grote Markt te laten rijden, daar rechtsomkeer te maken en het marktplein terug te verlaten via de dr. Geensstraat en de Danebroekstraat? En nee, dit is geen 1-aprilgrap.

Verslikken in je koffie is voorlopig nodig. Zover gaat het alvast niet komen. Hendrickx kon zijn oren nauwelijks geloven toen hij van een studiebureau vernam dat de Leuvenselaan, de aansluitende Delportestraat en dr. Geensstraat geen belangrijke invalsweg naar het centrum van de stad is. Metingen over de verkeersdrukte zouden dat bewijzen.

“Je mond valt wel open van verbazing als je daarover verteld wordt dat die metingen plaats vonden tijdens de coronacrisis èn op het moment dat het kruispunt dr. Geensstraat/Leuvensestraat/Grote Markt was opgebroken”, zei Hendrickx gisteren tijdens de gemeenteraad. “Ik hoorde tijdens die vergadering van de reflexiegroep nog meer eigenaardige denkpistes, zoals bussen laten wegrijden langs de Leuvensestraat. En wat te denken over een denkpiste om meer parkeerplaatsen op de Grote Markt te ‘bevriezen’ van zodra het parkeergebouw in de Alexianenweg functioneel is.”

Conclusies nu al maken is voor schepen van Duurzaamheid en Mobileit Liesbeth Vanderloock (CD&V) voorbarig. Het studiebureau zette enkele grote lijnen op papier. Tijdens een rondje “post-it” werden op de vergadering van de reflexiegroep wat ideeën gespuid. Vooraleer plannen concreet uitgewerkt worden zal er nog veel water naar de zee lopen. Overleg met stakeholders is alvast een noodzaak.

Lees meer over