Na brand bij Multiobus rijden er nu in Tiense regio blauwe en gele bussen rond

Bussen

Na de zware brand in oktober bij Multiobus, waarbij het bedrijf een groot aantal bussen in vlammen zag opgaan, moesten ze op zoek naar alternatieven en die vonden ze in twaalf blauwe bussen en één gele. 

“Door het verlies van een aantal bussen konden we een deel van de lijndiensten niet meer verzekeren. De bedoeling was natuurlijk om onze klanten niet in de kou te laten staan. Daarom is onze directie op zoek gegaan naar tweedehandsbussen. In België is dat aanbod niet zo groot, dus moesten we naar het buitenland trekken. In Duitsland hebben we een aantal blauwe bussen op de kop kunnen tikken, deze kwamen origineel uit Hongarije. De gele bus is in bruikleen en komt van de MIVB Brussel. Deze zal later worden ingezet voor TEC, de Waalse tegenhanger van De Lijn”, vertelt hoofd Communicatie en Marketing Bernard Vandereyken van Multiobus.

Kleuren van De Lijn

Om de bussen zo snel mogelijk te kunnen inzetten, rijden ze voorlopig rond in de oorspronkelijke kleuren. 

"Het is de bedoeling om de bussen zo snel mogelijk in de kleuren van De Lijn te pimpen, maar dat kan wel een aantal weken duren. De Lijn heeft ons goedkeuring gegeven om deze bussen voorlopig te gebruiken. We hebben nu 115 bussen die we kunnen inzetten maar we willen zo snel mogelijk terug naar de oorspronkelijke 125. Dankzij de medebereidheid van De Lijn, de steun van collega’s en directie kunnen we nu terug aan 100% werken", besluit Vandereyken.

Lees meer over