Slechte kwaliteit van strooizout zorgde in Tienen voor frustratie: "We verspeelden zo een volledige dag"

20 januari 2024 | 12u49 | Gepost door redactie
Foto is louter illustratief

In Tienen was er veel kritiek van de inwoners op de gladde wegen in de stad. Nochtans hadden de stadsdiensten vooraf wel degelijk gestrooid maar het zout bleek niet het verwachte effect op te leveren.

“Wij mogen onbeperkt strooizout gaan ophalen aan de opslagplaats van Wegen en Verkeer aan de E40 wat we ook deden maar het ijs dooide niet zoals we hadden verwacht. Bleek dat ze al meer klachten hadden gekregen over het zout”, zegt burgemeester Katrien Partyka (Team Tienen).

De stad mocht vervolgens zout ophalen bij de opslagplaats aan het afrittencomplex in Bertem. “Dat zout werkte wel en we beseften toen dat het wel degelijk aan de kwaliteit van het eerste zout lag dat het niet naar behoren werkte. Dat was best frustrerend voor iedereen want we strooiden al van dinsdagnacht maar door het slechte zout verspeelden we dus een volledige dag, wat erg jammer is voor het harde werk van onze technische dienst.”

Ondertussen liggen de wegen er goed bij en ook vandaag nog wordt er verder gewerkt aan het ijsvrij maken/houden van de wegen.

Lees meer over