Viaductstraat en deel van de Mulkstraat worden fietsstraten, provincie heeft er ruim 400.000 euro voor over

Viaductstraat

De provincie Vlaams-Brabant investeert ruim 400.000 euro in de aanleg van nieuwe fietsinfrastructuur in de Viaductstraat en de Mulkstraat in Tienen. De Viaductstraat wordt een fietsstraat waar autobestuurders fietsers niet mogen inhalen en maxixmum 30 km/u mogen rijden. De aanleg van de fietsstraat wordt gecombineerd met de vernieuwing van het rioleringsstelsel in de straat.

Om precies te zijn gaat het om een investering van 430.362,96 euro. De fietsstraat wordt een dubbelrichtingsstraat met langsparkeerplaatsen. In de zone van de langsparkeerplaatsen worden ook fietsenstallingen geplaatst. ​
​​
Er komt groen en de zone tussen de parkeerstroken en het voetpad wordt onthard. “De weg watert af naar de ontharde zones via verdoken boordstenen waardoor er meer ruimte komt voor waterbuffering. Ter hoogte van de kruising met het Gorsumpad komt een rustplaats langs de beek”, luidt het bij de provincie.

De rijweg wordt aangelegd in beton en ter hoogte van de voetgangersoversteken worden de kasseien in de strook gezaagd om de oversteek toegankelijk te maken voor rolstoelgebruikers.

Ook deel Mulkstraat wordt fietsstraat

Het kruispunt met de Mulkstraat wordt mee ingericht als fietsstraat die, in de westelijke richting, doorgetrokken wordt in de Mulkstraat tot aan de kruising met de Gorsumweg, waar fietsers kunnen aansluiten op de bestaande fietspaden. ​

De start van de werken is voorzien op 1 augustus.

“Fietsen is één van de manieren om het fileprobleem in onze regio aan te pakken, is gezond en goed voor het milieu”, zegt Tom Dehaene (cd&v), gedeputeerde voor Mobiliteit .”We willen daarom zoveel mogelijk Vlaams-Brabanders de fiets op krijgen en moedigen gemeenten financieel aan om nieuwe fietsinfrastructuur aan te leggen op het Bovenlokaal Functioneel Fietsroutenetwerk.”

Lees meer over