Voorlopige herstelling van het wegdek doet wenkbrauwen fronsen in Tienen: "Dit is niet wat wij verwacht hadden"

Leuvenselaan

Een gat in het wegdek op de Leuvenselaan in Tienen zorgde voor veel frustratie bij autobestuurders, zeker door het winterweer van afgelopen week. Het gat werd voorlopig toegedekt, maar dat was blijkbaar niet voldoende.

"Dit gaat over een gewestweg, waarbij normaalgezien AWV (Agentschap Wegen & Verkeer, red.) de leiding heeft. Maar dit bleek effectief over een waterlek te gaan van vorige week maandag. De Watergroep heeft het lek hersteld en tijdelijk gevuld met klinkers, maar dit is niet de afwerking die we verwachten op onze wegen. We dringen, als stad Tienen, aan bij de Watergroep op een spoedig herstel", zegt burgemeester Katrien Partyka (Team Tienen).

“Op de Leuvenselaan ontstond er, door een breuk in de leiding, een groot gat in het wegdek. Dit werd inderdaad voorlopig hersteld in afwachting van een definitieve herstelling. Vandaag hoorden we dat het wegdek terug verzakt was en hebben we er onmiddellijk een ploeg naar toe gestuurd. De definitieve herasfaltering zal voor morgen of overmorgen zijn", klinkt het bij de Watergroep.

Lees meer over