Winterprik zorgde ook in politiezone Getevallei voor verkeersellende

verkeersellende

De winterprik van woensdag zorgde voor heel wat verkeersellende. Verschillende auto’s moesten getakeld en wagens en vrachtwagens geraakten de hellingen niet op. Dat zorgde, onder andere, op de N223 in Tielt-Winge voor files in beide richtingen. We geven u een overzicht van de ellende in de politiezone Getevallei. 


In de Doelstraat in Hoegaarden schoof, rond 13.550 uur, een bestuurder tegen een geparkeerd voertuig

In Tienen botste een 20-jarige bestuurder van een Mercedes Sprinter, rond 14.20 uur, op de Skoda van een 41-jarige bestuurder uit Huldenberg. In een bocht verloor de Mercedes de controle en gleed tegen de passagierskant van de Skoda.

Nog in Tienen kwam, rond 14.30 uur, dan weer een harmonicabus, in de Gilainstraat, tegen een lichte vrachtauto terecht. De 58-jarige bestuurster uit Tielt-Winge van de bus deed nog teken naar de 36-jarige bestuurder uit Bekkevoort van de lichte vrachtauto om hem te verwittigen dat ze haar bocht zou missen maar, ondanks het feit dat de lichte vrachtwagen stopte, kwam de bus er toch tegen terecht. 

Rond 16.50 uur reden vrachtwagens zich vast op de Sint-Truidensesteenweg rond Hakendover zodat daar een file ontstond. De ploegen kwamen ter plaatste en leidden het verkeer richting de Aandorenstraat om daar langs de Citrique verder te kunnen rijden. De steenweg werd pas opnieuw opengesteld nadat er extra gestrooid werd en de sneeuw werd geruimd.

Op de Leuvenselaan in Tienen, ter hoogte van de Horta, reed een andere vrachtwagen zich ook vast. Het kruispunt werd vrijgemaakt zodat de bestuurder rechtsomkeer kon maken.  Zowel de technische dienst als een tractor kwamen ter plaatse om de helling sneeuwvrij te maken. Daarna werd het kruispunt weer opengesteld.

Op de Geldenaaksesteenweg in Linter botste, rond 17.50 uur, een auto op een tegenligger nadat een bestuurder de controle over zijn stuur verloor in een bocht en op een tegenligger botste. Beide voertuigen moesten getakeld worden. 

Lees meer over