Eerste fietsdiploma's werden in Aarschot uitgereikt

Fietsschool
Twintig fietsers van de Fietsschool Aarschot kregen op dinsdag 29 juni, in aanwezigheid van o.a. Monique Swinnen en schepen Nicole Van Emelen, hun fietsdiploma. Onder begeleiding van een aantal vrijwilligers leerden ze, in 15 lessen, zelfstandig fietsen in het stadsverkeer.

De Fietsschool Aarschot is een samenwerking tussen De Fietsschool, het Sociaal Huis en de Stad Aarschot en kadert in het  LEADER-samenwerkingsproject La Mobilité pour tous / Iedereen Mobiel.

Vijf Waalse LEADER-groepen werken samen met de LEADER-regio Hageland om de zachte mobiliteit te promoten bij diverse doelgroepen. In het Hageland trekt Mobiel21 vzw het project en ze doen dat in samenwerking met de vijf Waalse LEADER-regio’s.

“Het idee is dat trage wegen maximaal moeten opengesteld en ingezet worden voor een zo breed mogelijke groep gebruikers. Er wordt ingezet op mensen die weinig fietservaring hebben of die lang niet meer gefietst hebben”, zegt voorzitter van LEADER-werking Hageland+ vzw Monique Swinnen.

Lees verder onder de foto. 

Fietsschool

Fietsen voor de woonzorgcentra

Het project loopt nog tot eind 2022 en koopt ook aangepaste fietsen aan voor bewoners van de woonzorgcentra in het Hageland en Wallonië. In het Hageland gaat het om zes aangepaste fietsen voor woonzorgcentra in Hoegaarden, Scherpenheuvel-Zichem en Zoutleeuw. “In dit samenwerkingsproject met Wallonië  zetten we extra in op onze senioren, op nieuwkomers en mensen die lang niet meer gefietst hebben”, gaat Swinnen verder. “Leren fietsen of opnieuw beginnen fietsen verandert in veel gevallen het leven van de deelnemers en zorgt voor een belangrijke afname van de verkeersarmoede.”

Het project geniet de steun van Vlaanderen, Wallonië, de provincie Vlaams-Brabant en Europa en krijgt financiële steun van Cera.

Lees meer over