Aanleg tweede rotonde aan Gouden Kruispunt moet verkeersveiligheid verbeteren

rotonde

Aan het Gouden Kruispunt in Tielt-Winge komt even verderop een tweede rotonde richting Binkom waardoor de verkeersveiligheid er zou moeten verhogen. 

Op de Provinciale Commissie Verkeersveiligheid werd vandaag een beslissing genomen over de toekomstige verkeersafwikkeling aan het Gouden Kruispunt. In de toekomst komt er een tweede rotonde en zal je verplicht rechts moeten afslaan vanop de parkings en die maatregel zal ook gelden voor het verkeer uit de Looikensstraat. Volgens het Agentschap Wegen en Verkeer is een rechts-in-rechts-uit het meest haalbare project.

De gemeente moet hiervoor een samenwerkingsovereenkomst met de Vlaamse overheid afsluiten. Die wordt zo snel mogelijk voorbereid en daarna aan de gemeenteraad voorgelegd. Het Agentschap Wegen en Verkeer vraagt aan de betrokken partners, dat is zowel de gemeente als de handelaars, in een samenwerkingsovereenkomst de nodige inspanningen te doen. Over de exacte kostenverdeling is nog niets bekend, wellicht is dat nog voer voor discussie. 

rotonde
Een tweede rotonde even verderop moet zorgen voor meer verkeersveiligheid aan Gouden Kruispunt

Lees meer over