Bouwvergunning padelvelden vernietigd, er werden er al een aantal gerealiseerd

26 augustus 2023 | 12u06 | Gepost door redactie
padel Tielt-Winge

Zijn de padelvelden in de buurt van het Solveld in Tielt-Winge in gevaar? Er werden al zes velden gerealiseerd, de bouwvergunning voorzag in de aanleg tot elf velden, maar de Raad voor Vergunningsbetwisting vernietigde die bouwvergunning recent en wil dat de deputatie van de provincie Vlaams-Brabant binnen de drie maanden een nieuwe beslissing neemt.

Het college van burgemeester en schepenen had op 13 juli 2021 een omgevingsvergunning uitgereikt, waartegen enkele buurtbewoners toen beroep aantekenden maar dat beroep werd ongegrond verklaard door de deputatie van de provincie.

De betrokkenen waren het daar niet mee eens en verzochten de Raad voor Vergunningsbetwisting om de bestaande vergunning te schorsen omdat de padelclub over een uitvoerbare beslissing beschikte en de bouw van haar vergunde constructies aanvatte, zo lezen we op de website van de lokale Open Vld afeling.

Op 6 mei 2022 volgde er een tweede schorsingsverzoek, deze keer tegen een aktename door het college van burgemeester en schepenen van een melding van 26 maart 2022 inzake droogzuiging.

“De twee verzoeken tot schorsing werden verworpen, het eerste verzoek op 23 juni 2022 en het tweede op 28 juli 2022, maar de beroepsindieners wilden de voortzetting van het geschil omtrent de omgevingsvergunning. Het beroep ten gronde tegen de omgevingsvergunning, die er in graad van beroep werd uitgereikt op andersluidend advies van de provinciaal omgevingsambtenaar,  blijkt succesvol te zijn en daardoor moet de deputatie nu binnen de drie maanden een nieuwe beslissing nemen", legt burgemeester Rudi Beeken (Open Vld) uit. "In afwachting daarvan kan ik enkel maar vaststellen dat de club bouwde met de benodigde vergunning in de hand, maar die post factum dus is kwijtgespeeld.Tielt-Winge gaat het dossier in elk geval grondig bestuderen.”

Uitbaters Alain Suskind en Michael Lambrechts gaan alvast de herstelprocedure aanvragen. “Het probleem is ook niet geluidshinder of lichtproblematiek, het gaat om een probleem met een toegangsweg, wij doen er alles aan om de situatie recht te trekken en kijken positief naar de toekomst. We hebben intussen al meer dan 500 leden, padel brengt mensen in Tielt-Winge echt wel samen en dat is toch mooi.”

Lees hier ons eerder artikel over het protest van de buurtbewoners. 

Lees meer over