Opgepast: op- en afrit Tielt-Winge op snelweg E314 wordt vernieuwd

27 mei 2022 | 08u50 | Gepost door rik.poulman@te…
Op deze plaats wordt gewerkt (beeld AWV)

De op- en afrit Tielt-Winge op snelweg E314 krijgt in het weekend van 3 tot 5 juni een nieuwe asfaltverharding. Daarbij wordt zowel overdag als ’s nachts gewerkt.

Wegen en Verkeer voert in een weekend onderhoudswerken uit op de E314 in Tielt-Winge. Richting Brussel worden zowel de op- als afrit voorzien van een nieuwe laag asfalt. Zo worden de huidige oneffenheden in het wegdek weggewerkt en wordt het aangenamer rijden op de op- en afrit van de E314. Er is een omleiding van vrijdagavond 3 tot zondagochtend 5 juni

Tijdens de onderhoudswerken krijgt zowel de op- als de afrit een nieuwe laag asfalt. Naast de op- en afrit wordt ook de rechterrijstrook richting Brussel afgesloten als veiligheidsstrook. Dat weekend wordt het even omrijden via de andere complexen van Aarschot en Bekkevoort.

Lees verder onder de foto
afrit Tielt-Winge

Momenteel is voorzien om de werken aan de op- en afrit gelijktijdig uit te voeren, om de hinder zoveel mogelijk te beperken. Naast de op- en afrit zal ook de rechterrijstrook als veiligheidsmaatregel op de E314 afgesloten worden voor doorgaand verkeer. Daardoor zal het verkeer richting Brussel over één rijstrook moeten rijden. Ook gelden volgende omleidingen:

Wil je Tielt-Winge bereiken vanuit Lummen? Dan neem je de afrit Aarschot om daar vervolgens opnieuw de oprit te nemen richting Lummen. Vervolgens kan je de E314 verlaten via de afrit in Tielt-Winge. Wil je Brussel bereiken vanuit Tielt-Winge? Dan neem je de oprit richting Lummen en kan je via het complex Bekkevoort je weg richting Brussel verderzetten. 

Volgens de huidige planning worden de werken aan beide lussen tegelijk uitgevoerd. Op zondagochtend 5 juni rond 5 u 's morgens is de rijweg terug open.

Lees meer over