Kermis in Tremelo: houd rekening met aangepaste verkeersregeling

Damiaanplein

Tijdens het kermisweekend in Tremelo gelden er aangepaste verkeersregelingen vanwege de diverse activiteiten die er zullen plaatsvinden.

De avondjaarmarkt, Raadshuisrock, hondenkermis, wielerwedstrijden en de kunstmarkt Tremartre zijn vaste evenementen op de zomeragenda in Tremelo. Bezoekers worden verzocht rekening te houden met de volgende maatregelen.

De kermis start op vrijdag 23 augustus om 16.30 uur en eindigt op dinsdag 27 augustus om 23 uur. Van woensdag 21 augustus om 18.30 uur tot woensdag 28 augustus om 12 uur is parkeren verboden op het volledige Damiaanplein (tussen het gemeentehuis en Schrieksebaan, het gemeentehuis en de kerk, en tussen de kerk en Astridstraat) en in de Astridstraat (tussen het kruispunt met de Pastoor Van Winkelstraat en het kruispunt met de Veldonkstraat).

Wegens de avondjaarmarkt op vrijdag 23 augustus, van 17 tot 22 uur, gelden de volgende maatregelen: parkeren is verboden van 14 uur tot 23.59 uur in de Schrieksebaan (vanaf het kruispunt met de Kerkstraat tot aan het kruispunt met de Grote Bollostraat) en in de Grote Bollostraat (vanaf het kruispunt met de Schrieksebaan tot aan het kruispunt met de Baalsebaan).

Het festival Raadshuisrock vindt plaats van vrijdag 23 tot zondag 25 augustus op de parking in de Hilstraat, met op zondag ook de Tremelose Hondenkermis vanaf 10 uur. Vanaf woensdag 21 augustus geldt een parkeerverbod op parking Hilstraat, en op zondag wordt de rotonde afgesloten voor alle verkeer. Bovendien is het op zondag 25 augustus van 7 uur tot 20 uur verboden te parkeren, uitgezonderd voor standhouders, op de Werchtersebaan (tussen de rotonde en de Hilstraat).

Op dinsdag 27 augustus vinden er twee wielerwedstrijden plaats, met vertrek om 15 uur en 17.30 uur in het centrum van Tremelo. Van 14.30 uur tot 21 uur geldt een stilstand- en parkeerverbod op het volledige parcours, met enkelrichtingsverkeer in de rijrichting van de wedstrijd. De toegang is in die periode verboden voor alle bestuurders in diverse straten, waaronder delen van de Schrieksebaan, Astridstraat, Veldonkstraat, Domstraat, Baalsebaan en Grote Bollostraat.

Ten slotte, op zondag 1 september, vindt de kunst- en ambachtenmarkt Tremartre plaats op het Damiaanplein. Van zaterdag 31 augustus om 18 uur tot zondag 1 september om 20 uur is parkeren verboden op het volledige Damiaanplein en in de Astridstraat (tussen het kruispunt met de Pastoor Van Winkelstraat en het kruispunt met de Veldonkstraat). Op zondag 1 september, van 8 uur tot 20 uur, is de toegang verboden voor alle verkeer, uitgezonderd voor standhouders en deelnemers, in onder andere de Astridstraat, Schrieksebaan (tussen de rotonde en de Kerkstraat) en het Damiaanplein.

Lees meer over