Dynamische zones 30 in schoolomgevingen Baal weldra actief

Dynamisch verkeersbord

Bij de start van het schooljaar worden aan de schoolomgevingen en de buitenschoolse kinderopvang in Baal dynamische zones 30 ingevoerd.

Een dynamische zone 30 herken je aan de zwarte borden die afhankelijk van het tijdstip van de dag opgelicht zijn of niet. Het dynamische zone 30-bord staat enkel aan het begin van de zone. Het einde van de zone wordt aangegeven door een vast bord. Wanneer het zwarte bord oplicht, mag je maximum 30 km/u rijden. Wanneer het bord niet oplicht, geldt de maximumsnelheid van 50 km/u. De dynamische zone 30 in de Nobelstraat gaat van de wijkschool tot de buitenschoolse kinderopvang, deze van de Baalsebaan van de Pastoriestraat tot de Familie de Cockstraat, elke schooldag van 7 tot 19 uur.

“De constante zone 30 tussen 7 en 19 uur komt er op vraag van de Sint-Annaschool en de verkeersadviesraad. In de drukke schoolomgevingen zijn er tijdens schooltijd en op woensdagnamiddag veel bewegingen van kinderen en bezoekers naar en van sportsite ‘t Zand, De Kom, de Kinderplaneet en het sociaal huis. Dit brandschema is mogelijk omdat in Baal de dynamische borden aangesloten zijn op het elektriciteitsnet. De dynamische borden aan de schoolomgevingen in Tremelo werken op zonne-energie en garanderen maximaal drie branduren. Hier blijft het huidige brandregime tijdens begin en einde schooltijd behouden”, zo klinkt het bij de communicatiedienst van Tremelo.

Schepen van Verkeer en Mobiliteit Nick De Ryck (N-VA) is zeer positief over deze aanpassing en licht deze als volgt toe: "De dynamische zones aan de cocon in de Veldonkstraat en de zone aan de Damiaanschool in de Baalsebaan blijven zoals ze nu zijn. De vaste zone 30 aan de Sint-Annaschool wordt omgevormd tot een dynamische zone 30 van 7 tot 19 uur tijdens schooldagen, en 50 km/u op andere dagen. De vaste zones 30 in de Nobelstraat, bij de BKO (buitenschoolse kinderopvang) en het wijkschooltje worden vervangen door een dynamische snelheid van 30 km/u tussen 7 en 19 uur tijdens schooldagen en 50 km/u op andere dagen."

Lees meer over