Rioleringswerken Op ‘t Hof van start: “Dossier sleept al 30 jaar aan maar gaat helpen bij strijd tegen wateroverlast”

Op het hof

De rioleringswerken Op ’t Hof in Scherpenheuvel zijn de voorbije week van start gegaan. “Het is een dossier dat al wel even meegaat, wel bijna 30 jaar als men mij correct geïnformeerd heeft. Aan het begin van deze legislatuur hebben we het dossier terug opgepakt, ik ben dan ook blij dat we dit dossier eindelijk kunnen uitvoeren”, zegt schepen van Openbare Werken Jan Boeckx (Blauw SZ). Het goede nieuws is dat, met de werken, ook de wateroverlast in de buurt aangepakt wordt.

Deze week werden er al voorbereidingen getroffen en volgende week gaan de echte rioleringswerken van start. Er wordt een gescheiden riolering aangelegd en de rijweg wordt volledig vernieuwd. Tegelijk zou de nieuwe riolering moeten helpen bij het bestrijden van de wateroverlast.“Verschillende omwonenden hielden hun hart vast, telkens wanneer er een stevig onweer voorspeld werd. Omwille van het gemengd rioleringsstelsel kwamen de leidingen onder druk te staan en dat zorgde ervoor dat er op regelmatige basis rioleringswater bij heel wat omwonenden in de woning terechtkwam. Met de huidige werken wordt er een gescheiden rioleringsstelsel aangelegd en zal het regenwater worden opgevangen in een bufferbekken alvorens het in het grachtenstelsel terechtkomt. Deze ingrepen zullen ervoor zorgen dat wateroverlast in de toekomst zal vermeden worden”, gaat Boeckx verder. 

De werken worden opgesplitst in twee fases waarbij de eerste fase loopt van aan de aansluiting met de Diestsestraat tot voorbij de aansluiting met de Koning Boudewijnstraat. Na de zomervakantie start de tweede fase en wordt er een gescheiden riolering aangelegd van aan de Koning Boudewijnstraat tot aan de Groenstraat. De werken zullen tot in het voorjaar van 2025 duren.

 

Lees meer over