Nieuwe muurschildering pronkt op gevel in Scherpenheuvel-Zichem

mural

In Scherpenheuvel-Zichem pronkt een nieuwe mural van het kunstenaarscollectief Treepack op de gevel van een woning in de Hamerstraat. Eerder bracht kunstenaar TUZQ voor het collectief al schilderijen (graffiti) aan in de stad. 

Treepack werkte voor het nieuwe werk samen met de Catalaanse kunstenaar Guillem Font, een uiterst veelzijdige kunstenaar uit Barcelona die professioneel street artist is en de oprichter van het kunstcollectief Ruta Grafica Mx. “Zijn unieke stijl is doordrenkt van de natuurlijke wereld. Door gedetailleerde observaties en onderzoek creëert Guillem een artistiek universum dat bestaat uit landschappen en hybride wezens. Hij gebruikt vaak grijstinten in zijn werk om de groeiende vervreemding tussen mens en natuur te benadrukken. Het werk staat volledig in het teken van de lokale fauna en flora. De muurschildering benadrukt de vegetatie en kleinere wezens die we terugvinden in de landelijke gebieden in deze regio”, luidt het bij de makers.

Lees verder onder de foto.

mural

Al vier jaar samenwerking met de stad

Treepack werkte de voorbije vier jaar al meermaals samen met de stad  Scherpenheuvel-Zichem. “Onze stad werd in 2021 verkozen tot Street Art City van België. De bewoners van de Hamerstraat 9 stelden hun gevel vrijwillig ter beschikking om deel uit te maken van dit verbindende traject. Wij hopen met dit artistieke project opnieuw de inwoners, jong en oud, te activeren om op deze manier meer stil te staan bij de lokale natuur en omgeving”, besluit schepen Inne Pauwels (cd&v).

mural