Scherpenheuvel-Zichem investeert 75.000 euro in veiligere schoolomgevingen en -routes

schoolomgeving

Scherpenheuvel-Zichem investeert in veiligere schoolomgevingen en -routes. Eerder werden al verschillende schoolomgevingen aangepakt nu worden de resterende ook veiliger gemaakt.

In 2022 werden de schoolomgevingen in Testelt, Zichem, Averbode en Okselaar al veiliger gemaakt, nu krijgen ook die in Keiberg, Scherpenheuvel, Messelbroek en Schoonderbuken een verbeterde en verkeersveilige schoolomgevingen en schoolroutes. De stad investeert er in ingrepen ter verbetering van de veiligheid van (jonge) fietsers en voetgangers. Ouders en leerlingen hebben input kunnen geven over de volgens hen gevaarlijke punten op weg naar school.

“Je kinderen vlot naar school brengen, of als kind zelf te voet of met de fiets veilig naar school kunnen, is voor ons een absolute prioriteit. Samen met de schooldirecties hebben we aanpassingen uitgewerkt voor een veilige schoolomgeving”, legt schepen van Onderwijs Tony Vancauwenbergh (Open Vld) uit.

Maatregelen op maat voor elke schoolomgeing

De nieuwe maatregelen gaan in vanaf 1 september, wanneer de schoolpoorten opnieuw openzwaaien na de zomervakantie. “Voor elke schoolomgeving werden maatregelen op maat uitgewerkt. Zo worden er fietsstraten ingevoerd waar mogelijk en zinvol, of worden er maatregelen genomen om gemotoriseerd verkeer zoveel mogelijk weg te houden van de schoolomgeving. Met bijkomende belijning, markeringen en signalisatie proberen we op die manier een duidelijke plaats te geven aan fietsers en voetgangers”, gaat schepen van Openbare Werken Jan Boeckx (Open Vld) verder.

Eind augustus starten de werken, zodat op 1 september de nieuwe maatregelen in werking kunnen treden.“ Burgemeester Manu Claes (cd&v), bevoegd voor verkeersveiligheid: “Bedoeling van het project is om duurzame woon-schoolverplaatsingen te stimuleren. De totale kostprijs van de werken bedraagt 75.000 euro. Met deze maatregelen geven we op de eerste plaats onze jongere weggebruikers een duidelijkere en veiligere plaats in het alsmaar drukker wordende verkeer.”

Ouders en leerlingen werden al aan het einde van vorig schooljaar geïnformeerd over de aanpassingen en omwonden krijgen een bewonersbrief en/of Hoplr.Ook op de website van de stad zal alle informatie worden gedeeld.

 

schoolomgeving
75.000 euro voor veilige schoolomgevingen en -routes

Lees meer over