129 kilometer per uur op de Belgische snelwegen? Dan krijg je voortaan altijd een boete

E40
Na een proefperiode werd besloten om deze regel algemeen in te voeren op alle Belgische snelwegen, en dat vanaf eind augustus. "Het moet de verkeersveiligheid ten goede komen", zegt het ministerie van Justitie.

"Op de Vlaamse snelwegen werken de camera's voortaan altijd en geldt enkel nog de technische tolerantie van 129 kilometer per uur. In Wallonië worden de laatste vier trajectcontroles met hoge tolerantiemarges de komende weken aangepast zodat tegen eind augustus alle marges op Belgische snelwegen verlaagd zijn tot 129 kilometer per uur. Ook bij de activering van nieuwe camera's wordt flitsen vanaf 129 kilometer per uur de norm", zegt Edward Landtsheere, woordvoerder van minister van Justitie Vincent Van Quickenborne in De Zondag.

Op plekken met tolerantiemarges werd er vroeger pas geflitst aan 141 of 147 kilometer per uur. Door bepaalde quota werd op sommige momenten zelfs niet geflitst. Dat is nu verleden tijd. Bij het ministerie van Justitie voorzien ze geen problemen met de verhoogde instroom. "Bij de gewestelijke verwerkingscentra van de federale politie zijn er aanwervingen gebeurd. Daarnaast is er nu ook een nationaal verkeersparket opgericht waarvoor de aanwervingen momenteel lopen. Dat zorgt ervoor dat we perfect in staat zijn om alles op te volgen", aldus Landtsheere.

Lees meer over