17-jarige dader gearresteerd na steekpartij aan station van Leuven

Vechtpartij Leuvense buskaaien 19 juli 2024 steekpartij station Leuven

Vorige week vrijdag werden er twee 17-jarige jongens neergestoken aan het station van Leuven. De jongens uit Wijgmaal en Herent werden neergestoken door een andere 17-jarige. Dat heeft het parket van Leuven bevestigd. De dader kende de slachtoffers.

"Uit het verder onderzoek naar de feiten aan het station van Leuven afgelopen vrijdag is gebleken dat het ging om een vechtpartij met drie verdachten. Eén van deze drie verdachten nam tijdens de feiten een mes ter hand en heeft daarmee de beide slachtoffers gestoken", zo bevestigt Julie Plevoets, woordvoerster van het Leuvense parket.

"Deze verdachte is intussen geïdentificeerd en gearresteerd. Het gaat om een 17-jarige jongen die onder voogdij staat van een voogd uit De Pinte. Hij is daarom ter beschikking gesteld van het parket van Oost-Vlaanderen, dat bevoegd is om verdere maatregelen te nemen met betrekking tot zijn persoon. De andere twee verdachten zijn nog niet geïdentificeerd. De lokale politie van Leuven onderzoekt de feiten verder onder leiding van het parket van Leuven", aldus nog Plevoets.

Lees meer over