Bestuurder van bestelwagen in levensgevaar nadat hij op boom knalt

23 juli 2024 | 16u18 | Gepost door redactie
De bestuurder knalde tegen een boom

In de nacht van maandag op dinsdag, omstreeks 3 uur, kreeg de Hulpverleningszone Oost een melding van een ongeluk op Steenweg op Sint-Truiden in Landen. Een bestelwagen knalde daar tegen een boom. 

Hierdoor werd de weg versperd door zowel het betrokken voertuig als het motorblok dat mee uit het voertuig vloog. Zowel de ziekenwagen als het MUG-team kwamen ter plaatse. De weg werd een tijd afgesloten voor alle verkeer om de hinder op te ruimen.

Ook het parket van Leuven werd opgeroepen, maar omdat er geen sprake was van een ander voertuig of personen die betrokken waren bij het ongeval en de omstandigheden duidelijk waren, is er geen verkeersdeskundige aangesproken en werden ook geen andere maatregelen getroffen. 

De 53-jarige bestuurder uit Genk werd via de bestuurderszijde uit het voertuig gehaald en werd overgedragen aan het medische team. Hij verkeert nog steeds in levensgevaar. Na het opruimen van de rijweg werd er nog een tankwagen ter plaatse gestuurd om de laatste restanten van het vehikel te verwijderen. 

Lees meer over