Cd&v en PVDA ijveren voor behoud zwembaden in provinciedomeinen

zwembaden openhouden

Cd&v vindt dat het openluchtzwembad in het Diestse provinciedomein De Halve Maan moet blijven bestaan, net als dat in het provinciedomein in Kessel-Lo. Om die eis kracht bij te zetten doken een aantal cd&v-kandidaten voor de provincieraad het zwembad in. “De uitbating van de Halve Maan blijft voor de nodige frustratie en ongerustheid zorgen bij velen.” Ook PVDA voerde actie aan het provinciedomein in Diest.

Toen eerder bekend geraakte dat de provincie de zwembaden eventueel wilde sluiten kwam er veel protest. Ook deze zomer was er veel frustratie over de te lange wachtrijen, de te beperkte beschikbare inkomtickets, het online-reservatiesysteem en meer. 

“Daarnaast blijft de ongerustheid hoog over het al dan niet openblijven van het zwembad tout court. De provincie laat uitschijnen dat men de zwemgelegenheid wil aanhouden in Diest. Harde garanties zijn hier nog niet. Uit het onderzoek van het aangestelde studiebureau blijkt dat het nochtans een haalbare en realistische mogelijkheid is om zwemmen in de bestaande badkuip te behouden. Wij willen dit opgenomen zien in het nieuwe bestuursakkoord. Dit zwembad betekent heel wat voor de mensen van Diest en omstreken. Niet elk gezin heeft de middelen om jaarlijks op vakantie naar het buitenland te gaan”, zegt Monique De Dobbeleer die schepen is in Diest en op de vierde plaats staat voor de provincieraad.

De partij vindt het tijd dat er duidelijkheid gecreëerd wordt en er geluisterd wordt naar de stem van de mensen. “We moeten voluit kiezen voor het behoud van het zwembad op de Halve Maan en ook goed zorgen voor onze andere provinciale domeinen. Ook in Kessel-Lo is het behoud van zwemwater een must. Onze provinciale domeinen zorgen immers voor ontspanning voor de mensen in hun nabije buurt en eigen streek”, aldus nog lijsttrekker voor de provincieraadsverkiezingen Karin Brouwers.

Ook PVDA ijvert voor zwembaden

Ook PVDA voerde actie aan de Halve Maan en wil de zwembaden openhouden. "Het behoud van het openluchtbad is één van de speerpunten van de PVDA in Diest. Een sluiting is voor ons geen optie. De provincie legt vandaag twee keuzes op tafel, maar het openhouden van het zwembad is de enige juiste keuze. Op warme zomerdagen is de Halve Maan enorm belangrijk voor jong en oud om verkoeling te zoeken. De Halve Maan is een onmisbaar deel van Diest en toch hebben we als stad geen inspraak in het provinciaal domein. Voor ons moet de stad in het bestuur van de Halve Maan komen. Wij blijven actie voeren tot de sluitingsplannen volledig van tafel”, aldus lijsttrekker in Diest Wouter Vanduffel.

 

PVDA
Ook PVDA voerde actie

Lees meer over