Heel wat extra verkeersmaatregelen voor wielerwedstrijd Dwars door het Hageland

De foto is louter illustratief

Zaterdag trekken de renners van Dwars door het Hageland van Aarschot naar Diest. De wedstrijd is al aan zijn 21ste editie toe. Niet alleen de mannen nemen het op tegen elkaar want sinds 2021 is er ook een wedstrijd voor vrouwen die vorig jaar gewonnen werd door Lotte Kopecky. Op en langs het parcours gelden verschillende extra verkeersmaatregelen en we zetten ze voor u graag op een rijtje.

De start ligt in Aarschot waar op de Grote Markt eerst de ploegvoorstelling plaatsvindt, gevolgd door de ceremoniële start.  De dames starten officieel om 10.45 uur in de Ter Heidelaan en leggen een parcours van 126 kilometer af, de heren beginnen er, ook in de Ter Heidelaan, om 13.10 uur  uur aan en leggen een parcours van 181 km af. Het parcours loopt over onverharde wegen, bospaden en een pittige aankomststrook op de Citadel in Diest. De aankomst van de dames is voorzien rond 14.15 uur, die van de heren rond 17.15 uur. 

Op verschillende plaatsen wordt er voor animatie gezorgd en in Scherpenheuvel hebben ze nog enkele evenementen voorzien de dagen na de koers.

Lees verder onder de foto.

parcours

Extra verkeersmaatregelen

In heel wat straten, waar de renners langskomen, gelden er extra verkeersmaatregelen. We zetten er voor u alvast enkelen op een rijtje.  

Diest

Parkeerverbod Citadel: van vrijdag 7 juni van 18 uur tot zaterdag 8 juni 23.59 uur.

Pakeerverbod Leuvensestraat tegenover politiecommissariaat. Op zaterdag 8 juni  van 9 tot 23.59 uur.

Parkeerverbod op zaterdag 8 juni van 7 tot 23.59 uur in Kluisbergstraat, Boudewijnvest (tussen Sparrenhof en Kluisbergstraat), Boudewijnvest (tussen Kluisbergstraat en Visserstraat), Visserstraat, Kaai, Grote Markt, Zoutstraat, Allerheiligenberg, Zichemseweg (smal stuk tussen Citadellaan en Jan Gorislaan), Citadellaan (ook bypass t.h.v. aansluiting met Kanonsbaan), Diestersteenweg (tussen Citadellaan en Prinsenbosstraat), Fabrieksstraat, Nijverheidslaan (tussen rotonde en Kluisbergstraat) en Prinsenbosstraat (van Diestersteenweg tot dreef Roeterstraat)

Daarnaast zijn een aantal straten doodlopend en wordt er in andere straten verkeer in beide richtingen toegestaan. Meer details vind je via deze link

Aarschot

Stilstaan- en parkeerverbod op de Grote Markt van vrijdagmiddag 7 juni om 13 uur tot zaterdagavond 8 juni om 22 uur. 

De Grote Markt wordt afgesloten voor het verkeer op zaterdag 8 juni van 8.30 uur tot 14.30 uur. Het rijverbod wordt ingesteld vanaf de Martelarenstraat, ter hoogte van de Jozef Tielemansstraat. Plaatselijk verkeer kan wel nog de Lombaardstraat bereiken. 

Op de parking Demervallei geldt op zaterdag, vanaf 6 uur tot na de start van de herenkoers, een parkeer-, stilstaan-  en rijverbod op de parkeerplaatsen ten noorden van de bushalte (ter hoogte van het sportcentrum en de Demer). De parkeerplaatsen ter hoogte van De Klinker en het politiekantoor blijven beschikbaar. 

Ook op de Roland Renskade geldt op zaterdag 8 juni, vanaf 6 uur tot na de start van de herenkoers, een stilstaan-, parkeer- en rijverbod tussen Delhaize en de Demer. Het gedeelte tussen De Klinker en Delhaize blijft beschikbaar voor lokaal verkeer.

Scherpenheuvel-Zichem

Van 10 tot en met 18 uur is er een parkeerverbod van toepassing in de Tiensestraat (ter hoogte van het kerkhof), Weg Messelbroek, Engelenberg (tussen Pannestraat en rotonde), Maasstraat, Lobbensestraat (tussen Tiensestraat en Steenweg Scherpenheuvel, Pater Richard Van de Wouwerstraat (parkeervakken), Ernest Claesstraat (tussen Markt en Demerdijk), Prinsenbosstraat (tussen Diestsestraat en Grootveld en het gedeelte richting Roeterstraat), Roeterstraat, Frans Smeyersstraat, August Nihoulstraat (tussen Frans Smeyersstraat en Houwaartstraat) en de Houwaartstraat (tussen August Nihoulstraat en Oude Tiensebaan)

In andere straten is er éénrichtingsverkeer van toepassing. Een overzicht vind je via deze link. 

Lees meer over