Leuvense ex-scoutsleider dood teruggevonden na val in meer

22 juli 2024 | 13u30 | Gepost door redactie
Meer van Vielsalm Leuvenaar scouts vermist 22 juli 2024

De 25-jarige voormalige scoutsleider uit Leuven die vermist was geraakt na een val in het meer van Vielsalm in de provincie Luxemburg, is dood teruggevonden in het meer. Dat weet RTL.


 

De scouts in kwestie waren op nakamp. Dat wil zeggen dat de meeste scoutsleden al naar huis zijn en de leiding nog enkele nachten op het kampterrein in Bütgenbach achterblijft. Ze waren voorbije nacht naar het plaatselijke Fête des Myrtilles afgezakt volgens L'Avenir. Ze wilden naar hun wagens terugkregen in Rencheux. Om aan hun auto's te raken, moesten ze langs een pad langs het meer stappen. 

Om een onbekende reden viel de twintiger in het meer. De plaatselijke burgemeester Elie Deblire (Les Engagés) ontving al de familie van het slachtoffer en verzekerde hen al het mogelijke te doen. 

De brandweer van Vielsalm, Saint-Vith, Houffalize en Bastogne gingen naarstig op zoek naar de vermiste en ze gebruiken ook de sonarboot van civiele bescherming. Ondertussen werd het lichaam van de twintiger uit Leuven teruggevonden.

Lees meer over