Politieman geschorst: trouwe viervoeter Vice kan niet langer dienen bij politiezone BRT

Politiehond Vice

Na jaren van uitstekende dienst in de politiezone BRT (Begijnendijk/Rotselaar/Tremelo) wordt de Mechelse herder op ‘non-actief’ geplaatst omdat zijn baasje, agent Joeri M., in de gevangenis zat. Ondertussen is de agent alweer vrij, maar hij staat nog steeds op non-actief.

De politiezone beschikt hierdoor niet meer over een patrouillehond. “Wij schorsten agent Joeri M. vanwege ernstige bedreigingen richting zijn ex-partner, die in dezelfde politiezone actief is. De inspecteur maakt formeel nog deel uit van het korps, maar zijn schorsing is bedoeld om de goede werking van het korps te waarborgen. Dit is de reden waarom de inzet van Vice werd stopgezet", zegt korpschef Anke Jacobs.

“De intense band en training tussen een hond en zijn meester is niet zomaar overdraagbaar op een andere begeleider", klinkt het bij kenners. 

“Vice gaat nu, zoals contractueel bepaald, terug naar zijn oorspronkelijke opvoeder en trainer. De aangepaste dienstwagen voor honden is verkocht en het geld is gerecupereerd. Het aanschaffen van een nieuwe hond is momenteel niet aan de orde. Of Vice in een andere zone weer aan het werk kan, is niet aan mij", voegt Jacobs toe. 

De Mechelse herder was de eerste hond in het Hagelandse korps en hij werd actief ingezet bij diverse politieactiviteiten. Hij bewees zijn waarde door in april 2021 mee te helpen bij de arrestatie van een inbraakverdachte in Rotselaar. Ook bij evenementen zoals Rock Werchter en Tomorrowland hielp Vice bij het opsporen van drugs en het aanhouden van verdachten.

Lees meer over