Neervelpsestraat krijgt gescheiden fietspaden: eerste quickwin project in de provincie

16 februari 2022 | 14u51 | Gepost door christian.henn…
De Neervelpsestraat aan de E40 in Boutersem

De gemeente Boutersem stelt de “aanleg fietspaden Neervelpsestraat” in samenwerking met het Agentschap Wegen en Verkeer voor. Al eerder werd actie gevoerd voor een veiligere fietsverbinding tussen Neervelp en Vertrijk.

Het project aanleg fietspaden Neervelpsestraat past in het relanceplan van Vlaams minister Lydia Peeters. Hierbij worden heikele punten waar verkeersveiligheid in gedrang komt op korte termijn aangepakt in afwachting van een definitieve oplossing. Deze projecten zijn quickwins die zonder veel administratie aangepakt kunnen worden.

Binnen Vlaams-Brabant zijn in het kader van deze quickwins 8 projecten geselecteerd. Boutersem is de eerste gemeente binnen onze provincie waar dit zal plaatsvinden. Dit specifieke project heeft als doel op korte termijn de situatie ter hoogte van het op- en afrittencomplex op de Neervelpsestraat verkeersveiliger en aangenamer te maken. Dit in afwachting van een groter project op eerder lange termijn.

Op de parkeerstroken

Agentschap Wegen en Verkeer legt langs de Neervelpsestraat in Boutersem gescheiden fietspaden aan, meerbepaald op het stuk net voorbij het op- en afrittencomplex van de E40, aan de kant van de dorpskern van Vertrijk. Dit over een afstand van driehonderd meter. Het fietspad zal zich bevinden op de stroken die momenteel, vooral door vrachtwagens, gebruikt worden als parkeerstroken. (foto google) De strook waar vandaag het gemarkeerde fietspad ligt, zal fungeren als bufferstrook.   

De werken zullen in totaal een drietal weken duren. Ze zullen in twee fasen opgesplitst worden. In een eerste fase zal de aannemer werken langs de weghelft voor de rijrichting Boutersem, in de tweede fase is de weghelft voor de rijrichting Neervelp aan de beurt.  In de tweede fase zullen de fietsers op de weghelft waar de werken plaatsvinden ,rijrichting Neervelp, even moeten oversteken en het fietspad aan de andere kant van de weg moeten gebruiken.  Automobilisten zullen tijdens de werken geen hinder ondervinden.

Info: https://wegenenverkeer.be/werken/aanleg-fietspaden-neervelpsestraat

Lees meer over