Spookrijder op E40 zorgt in Boutersem voor gevaarlijke situatie

De E40 in Boutersem
Op de E40 Brussel-Luik in Boutersem was het maandagvoormiddag voor automobilisten even enorm schrikken toen er een spookrijder op de weg reed. 

De spookrijder werd rond 11.15 uur gesignaleerd op de E40 in de richting van Luik in Boutersem. Enkele verontruste bestuurders belden de federale wegpolitie op met de melding dat er een kleine wagen op de linkerrijstrook reed in de richting van Brussel. Er werd aangeraden om uiterst rechts te houden en niet in te halen.

De politie rukte meteen uit in de richting van Boutersem, enkel en alleen om vast te stellen dat de spookrijder in kwestie ondertussen spoorloos, rond 11.35 uur, definitief van de radar verdwenen was.

Gelukkig richtte deze bestuurder op het eerste zicht geen schade toe, meer dan waarschijnlijk nam hij  de volgende afrit. 

De federale wegpolitie telt, volgens de site van VIAS, elk jaar 350 tot 400 spookrijders op de autosnelwegen. Gedurende de laatste tien jaar werden er 122 letselongevallen met een spookrijder genoteerd, dat zijn er ongeveer 12  per jaar. Deze ongevallen eisen elk jaar gemiddeld 22 gewonden en 3 doden. 

Lees meer over