Voortaan veilig fietsen tussen Willebringen, Hoksem en Kumtich

2 juni 2022 | 11u23 | Gepost door christian.henn…
De fietsers gebruiken al een tijdje de aangelegde fietspaden

De Vlaamse Landmaatschappij, de provincie Vlaams-Brabant en de gemeenten Boutersem en Tienen realiseerden een nieuw, veilig fietspad langs de Willebringsestraat en de Tassinstraat. ​ Ook Hoegaarden ondersteunde het project tussen Hoksem en Kumtich. Om de waterproblematiek aan te pakken, werd in dit project ook een nieuw wachtbekken aangelegd. Zopas werd het fietspad feestelijk ingereden.

Al sinds 2014 waren er wegen- en fietsprojecten in voorbereiding in de Ruilverkaveling Willebringen. De nieuwe fietspaden tussen Honsem, Willebringen, Kumtich en Hoksem maken daar deel van uit. Fietsen langs de wegen met een toegelaten snelheid tot 70 km/u was er erg onveilig.

Lees verder onder de foto

Veilige oversteekplaats fietspad Willebringen
Veilige oversteekplaatsen

Veilig oversteken

“We hechtten in dit project ook veel belang aan nieuwe oversteekplaatsen. Meerdere kruispunten werden verkeersveilig aangelegd en meteen van nieuwe aanplantingen voorzien, zoals in de Tassinstraat. Een ander mooi voorbeeld is het kruispunt tussen de Maalderijweg en de Hoksemsesteenweg in Kumtich, waar ook een deel werd onthard. Om het verkeer te remmen, werden de kruispunten verhoogd aangelegd”.

“In Boutersem, langs de Willebringsestraat richting Kumtich, kregen de bewoners een nieuwe stoepverharding. Deze paste in de plannen van de gemeente Boutersem. Het Agentschap Wegen en Verkeer heeft de onderbrug over E40 en TGV-lijn gerenoveerd door waterdichting en betonherstel onder de asfaltbedekking. De aanleg startte in 2020 en nam zo'n twee jaar in beslag. Het infietsen van de nieuwe paden gebeurde begin deze maand”, aldus Juul Adriaens van de Vlaamse Landmaatschappij. Het dossier 'fietspaden deel2', waarin deze werken werden gerealiseerd, werd begroot op 4 miljoen euro. ​ Dit omvat de aanleg van drie nieuwe fietsverbindingen.

Een tweede grote realisatie die aan de fietspaden werd gekoppeld, was de aanleg van een wachtbekken in Kumtich. Wateroverlast in het verlengde van de Tassinstraat wordt zo opgelost bij de woningen die er in het verleden mee geconfronteerd werden.

Zie foto hieronder

Nieuwe fietspaden Willebringen
Het nieuw aangelegde fietspad

Lees meer over