Aantal leerlingen van Glabbeekse gemeenteschool verdubbelt bijna in twaalf jaar

 gemeentrschool

De scholen in Glabbeek kunnen op 1 september rekenen op een recordaantal leerlingen. De gemeenteschool in Glabbeek telde twaalf jaar geleden 160 kinderen in vier kleuterklassen en zes klassen in de lagere school. Nu zijn er dat, in de kleuter- en basisschool, ruim 300, verdeeld over zeven kleuterklassen en negen klassen in de lagere school. 

“Er werden deze zomer twee kleuterklassen bijgemaakt op het gelijkvloers in het gebouw van de lagere school. Door een vochtprobleem, in de kelderverdieping van de lagere school (dat binnenkort hersteld wordt), moesten er ook twee tijdelijke containerklassen bijgemaakt worden”, zegt burgemeester Peter Reekmans (Dorpspartij).

De burgervader maakte, twaalf jaar geleden bij zijn aantrede, een prioriteit van de bouw van een nieuwe gemeenteschool.“In 2014 konden we van start gaan met de bouw van een nieuwe kleuterschool, turnzaal en een nieuwe speelplaats met een multifunctionele sportkooi in kunstgras. In 2016 was de nieuwbouw klaar en was ook de volledige buitenomgeving van de schoolsite vernieuwd.”

Tot vorig jaar werd er in Glabbeek ook geïnvesteerd in de vernieuwing van nieuw klasmeubilair en het digitaliseren van de school. “Dat we op 2 september bijna het dubbele aantal kinderen mogen ontvangen dan twaalf jaar geleden bewijst dat we de juiste keuzes gemaakt hebben.”