Glabbeek start nog twee fietspadendossiers op

fietspaden

In Zuurbemde en op de Oplintersesteenweg komen er nieuwe fietspaden. Het college van burgemeester en schepenen startte op maandag 17 juni in dit kader nieuwe fietspadendossiers op. De gemeente wil als één van de eersten klaar zijn met de volledige voorbereiding voor de aanleg van het lokaal functioneel fietsroutenetwerk. 

 “De fietspadendossiers voor Zuurbemde en de Oplintersesteenweg zijn de twee laatste dossiers die we nog dienen af te werken voor de realisatie van ons volledig lokaal functioneel fietsroutenetwerk. De fietspaden op de Vissenakensesteenweg, Steenbergestraat en Craenenbroekstraat werden al aangelegd. Voor de fietspadendossiers van de Rode, Boeslinter, Pepinusfortstraat, Hoeledensesteenweg, Hoeledenstraat en de Attenrodestraat, zijn de subsidiedossiers intussen al goedgekeurd door de Vlaamse overheid. En voor de Butschovestraat en Torenstraat zitten de dossiers in een eindfase. Nog voor eind 2024 zullen we deze legislatuur alle fietspadendossiers die binnen het lokaal functioneel fietsroutenetwerk vallen en die hierdoor in aanmerking komen voor subsidies uit het Vlaams fietsfonds volledig klaar hebben”, zegt burgemeester Peter Reekmans (Dorpspartij).

De nieuwe fietspaden worden allemaal aangelegd tussen 2024 en 2028 en de totale kostprijs bedraagt ruim 6 miljoen euro, 5 miljoen euro komt van subsidies uit het Vlaams fietsfonds.

 “We staken hier als gemeente 7 jaar heel wat tijd en energie in om maximaal subsidies uit het Vlaams fietsfonds naar ons dorp te kunnen halen. Als de twee laatste dossiers klaar zijn volgend jaar, zullen we één van de eerste Vlaamse gemeenten zijn die klaar zal zijn met de volledige voorbereiding voor de aanleg van ons lokaal functioneel fietsroutenetwerk, waardoor fietsen in ons dorp heel wat veiliger zal worden.” 

Lees meer over