Nieuwe fietspaden in Bunsbeek

25 januari 2022 | 09u04 | Gepost door rik.poulman@te…
fietspaden

Het college van burgemeester en schepenen van Glabbeek stelde op maandag 24 januari het studiebureau Sweco aan voor de opmaak van een rooi- en innemingsplan bij de aanleg van nieuwe fietspaden op het tracé Pepinusfortstraat/Boeslinter/Hoeledensesteenweg in Bunsbeek.

Het traject waarvoor het rooi-en innemingsplan wordt opgemaakt is bedoeld voor Boeslinter en de Hoeledensesteenweg tussen de Pepinusfortstraat en de grens met Kortenaken. Op het ganse traject liggen ongeveer een negentigtal percelen, waardoor het noodzakelijk is om een rooi- en innemingsplan op te maken om de aanleg van nieuwe fietspaden te kunnen realiseren.

De onderhandelingen voor de grondinnames werden in het college van 11 oktober 2021 gegund aan de onderhandelaar van Aquafin en gaat voornamelijk over beperkte innames van landbouwpercelen langs de Hoeledensesteenweg. Het is voor de opmaak van het rooilijnenplan momenteel nog niet duidelijk op hoeveel percelen innames moeten gebeuren, waardoor deze opmaakkost kan oplopen tot maximaal € 22.750,00 exclusief btw.

De grondinnames die Glabbeek in 2022 zal realiseren, is een laatste maar belangrijke stap in dit fietspadendossier dat in 2023 wordt uitgevoerd.

Lees meer over