Ruim 8 miljoen euro voor vernieuwingen tot 2025

20 maart 2022 | 10u59 | Gepost door rik.poulman@te…
Reekmans en Vanwinkelen

Burgemeester Peter Reekmans en schepen van Openbare Werken Kris Vanwinkelen (beiden Dorpspartij) maakten een inventaris op van de wegenwerken die er dit en volgende jaren nog op de planning staan. Het lijstje is lang en mag best wat kosten, in totaal ruim 8 miljoen euro. 

“In 2022 gaan we in Glabbeek alweer 13 straten grondig vernieuwen”, zeggen de twee gemeentebestuurders. In de Craenenbroekstraat komen er nieuwe rioleringen, vernieuwing van het wegdek, de aanleg van een nieuw dubbel fietspad (gedeelte KMO-straat), een aanpassing van de kruispunten met de Dries en Tiensesteenweg N29, en de vernieuwing van het wegdek met de aanleg van een nieuw voetpad en fietssuggestiestroken in het gedeelte van de woonstraat (werken zijn opgestart).

Zoals eerder bekend wordt binnenkort de vernieuwing van de voetpaden en rioleringskolken tussen de kruispunten met de Vlaasstraat en Boeslinter opgestart. De Dorpsstraat/Lentedreef/Bergeveldstraat/Kerkstraat verwachten nieuwe rioleringen, vernieuwing van het wegdek en het vernieuwen van de bestaande voetpaden. De aanbesteding is gepland voor eind 2022. Dat geldt eveneens voor de Stationsstraat waar nieuwe fietspaden worden gelegd langs beide zijden van de weg. Nog om dit jaar in aanbesteding te geven: de Doelaagstraat, Langstraat en Attenrodestraat voor vernieuwing van de riolering en de straten, en de Ruekenbosstraat waar een nieuwe asfaltering van het wegdek komt.

70 straten

“In het meerjarenbudget van de gemeente Glabbeek is er tot 2025 nog een fors budget van 8.150.000 euro voorzien voor openbare werken en verkeersveiligheid”, lichten de burgemeester en de schepen hun plannen toe. “We kunnen net zo stevig investeren in de aanleg van nieuwe rioleringen, straten, voet- en fietspaden doordat we hiervoor in totaal alweer 6 miljoen euro Europese, federale, Vlaamse en provinciale ondersteuningsmiddelen naar ons dorp konden halen. We blijven als Dorpspartijmeerderheid met ons fors investeringsbeleid de planning van ons wegenmeerjarenplan 2013-2030 jaar na jaar verder afwerken zodat we op 3 legislaturen alle 70 straten in Glabbeek volledig vernieuwd zullen hebben en heel wat verkeersveiliger zullen gemaakt hebben.”

Lees meer over