Drie oppositiepartijen trekken in Hoegaarden samen naar de kiezer voor de gemeenteraadsverkiezingen

Partij Hoegaarden

De lokale afdelingen van N-VA, Gewoon Wit en Vooruit bundelen voor de gemeenteraadsverkiezingen de krachten en trekken samen naar de kiezer tijdens de gemeenteraadsverkiezingen in oktober onder de noemer DurvenAanpakkenSamen. 

In Hoegaarden regeert sinds 1976 al cd&v en dat was bij de laatste legislatuur niet anders. De partij kon rekenen op tien zetels in de gemeenteraad, de oppositiepartijen konden zeven zetels verzilveren. 

In 2018 deed ook Gewoon Wit mee aan de verkiezingen met onafhankelijken, groene kandidaten, Open Vld-ers en een OCMW-raadslid. De drie partijen voerden oppositie en merkten, naar eigen zeggen, dat hun overeenkomsten groter waren dan hun verschillen. 

“Samen willen we de toekomst van Hoegaarden vormgeven en kiezen we voor een transparant, duurzaam en betrokken bestuur. DurvenAanpakkenSamen is ontstaan vanuit de overtuiging dat meer ideeën leiden tot betere dienstverlening. Door onze krachten te bundelen, willen we een breder scala aan ideeën aanboren en zo de dienstverlening voor alle inwoners verbeteren. Beslissingen moeten gedragen worden door wat er leeft bij de inwoners van Hoegaarden”, luidt het bij de nieuwe partij die, onder andere, inzet op een veilige leefomgeving voor jong en oud, een coherent sportbeleid  met gelijke subsidies en ondersteuning voor alle sportverenigingen en een speciale aandacht voor kwetsbare groepen. 

“We streven naar een open en transparant bestuur, waarin wijken en deelgemeenten beter betrokken worden. Lokale economie krijgt een impuls door steun aan lokale zelfstandigen en KMO’s, met een actief stimulerend beleid voor handel en ondernemerschap. Wat wonen betreft, geven we prioriteit aan inbreiding boven uitbreiding, met betaalbare woningen voor jong en oud. Leegstaande eigendommen willen we herbestemmen en nieuwe speel- en ravotruimtes creëren. We blijven ook het belang van openbaar vervoer, een fietsersbeleid en parkeerbeleid aankaarten.”

 

 

Lees meer over