Kiezen tussen verkeer ophouden of beboet worden aan kinderkribbe

15 oktober 2022 | 15u34 | Gepost door christian.henn…
Het probleem doet zich voor in de smalle straat met de brouwerij links en de kinderkribbe rechts

Aan het kinderdagverblijf in de Stoopkensstraat in Hoegaarden, aan de overzijde van de brouwerij, in een smalle straat, ontstaat er soms commotie. Ofwel parkeren auto’s op de straat, met een file achter hen als gevolg, ofwel parkeren ze op de stoep, maar dan riskeren ze een boete. Bovendien is daar dikwijls ook zwaar verkeer dat naar de brouwerij rijdt. Volgens burgemeester Jean-Pierre Taverniers (CD&V) mag iedereen daar op de weg blijven staan om zijn kind af te zetten.

Oppositieraadslid Liselore Fuchs (N-VA) bracht dit punt op de agenda van de raadszitting. “Ik ben gecontacteerd door de eigenaars van het kinderdagverblijf in de Stoopkensstraat. Er is commotie ontstaan omdat een van de ouders een boete gekregen heeft wegens foutparkeren. De wagen stond namelijk geparkeerd op het voetpad. Ik wens niet te discussiëren over de boete, maar wil wel weten of het probleem opgelost zal worden.”

“Op 9 januari 2020 al schreef de Hoofdinspecteur het volgende: "Het is niet de bedoeling om ouders te beboeten dewelke hun kindjes afzetten aan de opvang. Volgens hem dient hier het gezond verstand te worden aangesproken. Het kan niet de bedoeling zijn dat het voetpad dient om te parkeren. Helaas zijn er volgens mij niet voldoende parkeerplaatsen voorhanden om kortstondig parkeren toe te laten en hierop ook correct te verbaliseren. Met andere woorden: in januari 2020 is al duidelijk aangegeven dat er een probleem is. We zijn bijna drie jaar later en een oplossing is er nog altijd niet.”

Lees verder onder de foto

Inrit Brouwerij Hoegaarden
Parkeren op de gearceerde witte strepen of op het voetpad is geen optie

Zeker niet op voetpad

“Blijkbaar ontstaat daar regelmatig grote discussie. Als je op die plek je wagen op de baan parkeert, zal je gegarandeerd zorgen voor een verkeersopstopping. Zeker op het uur dat ouders hun kindjes afzetten, dan is het rush hour. Parkeren op de stoep is op die plaats nog het beste wat je kan doen, zeker op de plaats waar de ouder in kwestie beboet is, daar hinderde deze persoon echt niemand, zelfs niet de voetgangers”, aldus Liselore Fuchs.

Burgemeester Jean-Pierre Taverniers vindt het terecht dat auto’s die op de stoep staan beboet worden. “ Er is daar geen probleem. Iedereen mag daar even op de weg blijven staan om zijn kinderen af te zetten. Op de gearceerde plaatsen gaan staan is geen optie, want die dienen om de inrit naar de brouwerij te vergemakkelijken voor vrachtwagens.”

Lees meer over