Werken in Kersbeek-Miskom sneller afgerond dan gepland

14 oktober 2022 | 17u06 | Gepost door rik.poulman@te…
Werken miskom

Sneller dan eerst werd uitgerekend, wordt eind deze maand de toplaag in asfalt voor de wegenwerken in Miskom-Dorp en op de Heerbaan, tussen het OCMW en de kapel, aangebracht. Dat is ruim een maand eerder dan gepland.

“Voor ons betekent het dat deze twee deelzones enkele dagen nadien ook opengesteld kunnen worden voor al het verkeer en de werfzone daar wordt opgeheven”, reageert burgemeester Kristof Mollu tevreden. “Het gedeelte van de Heerbaan tussen het OCMW en de Beekstraat in Kersbeek, inclusief het kruispunt met Kersbeek-Dorp, blijft nog steeds alleen toegankelijk voor het bestemmingsverkeer en niet voor het doorgaand verkeer.”

De reden hiervoor ligt bij de vernieuwing van enkele kokers van beken onder de Heerbaan. Tijdens de rioleringswerken bleek immers dat de inkokering van zowel de Winterbeek, de Kapellebeek als de Kattebeek onder de Heerbaan in slechte staat zijn. De nieuwe kokers werden op maat gemaakt en worden vanaf 18 oktober geplaatst. Men start met de koker ter hoogte van de Beekstraat, wat betekent dat de Heerbaan daar opnieuw wordt opgebroken om deze nieuwe koker te plaatsen. Nadien volgen de kokers ter hoogte van de Schotsebosweg en Terbeck.

Mollu: “Indien alles blijft verlopen zoals voorzien, kunnen alle wegen worden opengesteld tegen begin december van dit jaar, terwijl wij oorspronkelijk pas klaar zou zijn in het voorjaar van 2023.”

Lees meer over