Bijna 90 jaar en nog zelf op de fiets om actie tegen kanker te steunen

22 April 2022 | 10u51 | Gepost door christian.henn…
Op stap met de duofiets

Van 26 tot 29 mei vindt de 1000 km voor Kom op tegen Kanker plaats. Twee fietsteams van Anima, waaronder ook WZC Zevenbronnen in Walshoutem valt, zijn ook van de partij. De bewoners en het personeel van woonzorgcentrum Zevenbronnen lieten zich van hun sportiefste kant zien om de actie te steunen en kropen zelf op de duofiets.

“In totaal hebben tijdens de hele actie wel een vijftigtal van onze bewoners meegedaan, met sommige wel tegen de 90 jaar aan. Ze zijn het wel gewend, want we rijden regelmatig met zo’n duofiets rond. Voor onze bewoners is dat fantastisch. Dat doet hen denken aan de tijd dat ze zelf fietsen en dan babbelen ze over vroeger”, aldus  kinesitherapeute Paula Schurmans, die zelf meedoet aan de 1000 kilometer in mei, en samen met het Anima-fietsteam 125 kilometer zal afleggen.

“Het is de eerste keer dat we meedoen, maar voor het goede doel zijn we altijd bereid. Iedereen heeft wel iemand in de familie die met kanker te maken kreeg”, klonk het bij de bewoners.

Bij wzc Zevenbronnen organiseerden ze van 19 tot 22 april een fietsweek waarin ze zoveel mogelijk kilometers proberen te fietsen, of het nu met een duofiets was of op een hometrainer bij de kine. Op die manier, en met de hulp van sponsoring door familie of sympathisanten, zamelden ze geld in dat integraal naar Kom op tegen Kanker zal gaan.

Lees meer over