Carpoolparking Walshoutem wordt verdubbeld: 1 km lange werf tijdens de zomer

12 januari 2023 | 11u15 | Gepost door christian.henn…
De huidige carpoolparking (Foto Google Maps)

De carpoolparking aan het oprittencomplex van de E40 in Walshoutem bij Landen wordt uitgebreid. Op dit moment zijn er 44 parkeerplaatsen en dat zullen er 88 worden.  Tegen februari wordt de aannemer aangesteld door het Agentschap Wegen en Verkeer en de start van de werken is voorzien in juni. De werken zullen de hele zomer duren.

Niet alleen de carpoolparking wordt aangepakt, maar ook de fietspaden worden veiliger gemaakt en er zullen oplaadpalen voor elektrische voertuigen geplaatst worden. De werf zelf zal zo’n 1,1 kilometer lang zijn, bijna tot aan de parking van Plopsaqua Landen-Hannuit.

“De carpoolparking blijft op de huidige locatie, maar wordt uitgebreid hogerop richting autosnelweg en de afrit komende van Luik. De in- en uitrit van de parking zal worden verbreed, en het aantal parkeerplaatsen wordt dus verdubbeld. Er komen vier laatpunten voor elektrische auto’s, waardoor er dus 8 tegelijk kunnen opladen.”, zegt burgemeester Gino Debroux (L’anders).

Tijdens de werken zal steeds van Landen richting Hannuit kunnen gereden worden, het verkeer vanuit Hannuit zal moeten omrijden. Bij asfalteringswerken zullen ook de op- en afritten van de E40 afgesloten worden.

Lees meer over