Fiets- en wandelpad Beemden krijgt grondige vernieuwing

2 juli 2022 | 11u22 | Gepost door christian.henn…
Het pad loopt ook langs de stilteplek

Het fiets- en wandelpad langs de Beemden in Landen is al een tijdje in slechte staat. Enkele jaren geleden werden er nog aanpassingswerken uitgevoerd om de veiligheid van fietsers en wandelaars  te bevorderen. Het ging toen om eerder oppervlakkige herstellingswerken. Nu komt er een grondige aanpak, maar wel in het najaar om uiteraard tijdens de zomer de talrijke bezoekers niet te storen.

Het lokaal bestuur Landen heeft beslist om het druk bezochte fiets- en wandelpad in de Beemden volledig te vernieuwen in het najaar. De uitvoeringstermijn van de werken wordt geschat op dertig werkdagen en de kostprijs wordt geraamd op 278.000 euro.

Schepen van openbare werken, planning en mobiliteit, Gerty Lintermans verduidelijkt: “Om dit pad in goede staat te herstellen, is een volledige vernieuwing nodig. Ook de fundering moet helemaal vernieuwd worden. Om verzakking van de nieuwe weg te voorkomen, wordt er een boordsteen voorzien. De eindlaag zal bestaan uit duurzame, milieuvriendelijke en waterdoorlatende materialen waarop zowel mindervaliden als wandelaars als fietsers zich veilig en comfortabel kunnen verplaatsen.” Het schepencollege kwam alleszins ter plaatse het pad inspecteren. (foto)

College in Beemden Landen
Het college kwam het pad inspecteren

Lees meer over