Lift naar tunnel tussen Hannuitsesteenweg en Stationsplein defect: station blijft toegankelijk

11 januari 2023 | 15u55 | Gepost door christian.henn…
Lift aan achterzijde station (foto stad Landen)

Wegens technische problemen is de lift aan de achterkant van het station Landen aan de Hannuitsesteenweg en Brugstraat tijdelijk buiten gebruik, blijkbaar al een week. “Wij doen al het mogelijke om de lift zo snel mogelijk te laten herstellen”, zegt burgemeester Gino Debroux (L’anders)

Let wel, het gaan om de tunnel buiten het station die de achterzijde van het station verbindt met het Stationsplein. “Dat betekent dat mensen met een rolstoel langs de brug aan de Postlaan om zullen moeten om naar de stad te gaan. Het is de lift aan de achterzijde die stuk is”, zegt de burgemeester.

“Diezelfde lift is enkele maanden geleden nog stuk geweest, toen door vandalisme, en nu is die weer kapot. Toen moest ook een tijdje gewacht worden op wisselstukken”.

“In het station zelf is ook nog een tunnel die naar de perrons gaat, maar daar zijn geen liften of rolstoelen. Maar een rolstoelgebruiker kan steeds beroep doen op een personeelslid van de NMBS, en dan wordt die zo onder begeleiding over de sporen naar het gevraagde perron gebracht”, aldus Debroux.

Op sociale media wordt meer toezicht gevraagd voor spelende kinderen met de lift en het cameratoezicht in de tunnel echt te laten werken. Sommigen klagen dat de lift degoutant is door urine.

Lees meer over